Tuesday, 29 June 2010

motor kapcai

bile aku pikir2 mase sedang dok dalam jamban.. kat negare laen(selaen kat nusantara ni) ade x masalah rempit ni? maksud aku sakis jalanan ni cam yang bese dapat tgk dalam video kat henpon bbdak ni... bdak kampung aku ni satu hal peliknye nak kate geng rempit x penah aku denga memekak malam buta maen racing.. yela sape nak racing kat ceruk kampung ni. xde awek nak sorak pon.. kene sondol ngan babi hutan ade r. rutin dorang same je tiap-tiap ari. naek moto ramai-ramai pastu amek lepak port kat tgh jalan tepi kubor. nak dekat senja je dorang pon patrol kampung ni ulang alik. siap ade laen-laen group plak tu. x taw r aku nak kate bagus ke tak ade tukang patrol kampung ni.

pastu jumaat je, pakcik tua lepak kat tangga masjid, yang muda jauh sikit kat tempat parking motor, yang berhingus jauh lagi, kat jalan tepi kubor ntah ape dorang pungpangpungpang aku pon x taw. yang aku taw imam bagi salam je enjin motor trus berbunyi.standard r. kat tmpat mane yang xde camtu. teringat time aku kecik dulu budak kampung lepak jalan-jalan sume naek basikal je. yang tua basikal besau. yang muda basikal kecik. pakcik tua yang lepak kedai kopi pekena kopi hitam pekat je pakai motor ni. skang basikal pon da xde da...


be a good actor. do what you are asked to do and people will applause

3 comments:

  1. pergh..kal0 kat dpn umah aku tu kan, tiap2 mlm mggu k0mpem ada owg rempit...kat simpang tu la tpt starting p0int di0wg nk mle racing....kuang ajau t0l...

    ReplyDelete
  2. tmpat ko x banyak umah... jalan pon lurus... mmg port baek r nak rempit

    ReplyDelete
  3. Perhatian.. Blog anda kini dalam pemerhatian budak2 KMB..hampir semua blog kmb-ians batch 08-10 ada dalam nh. so rajin2 la update blog anda untuk brada di tangga tratas..hua3

    http://ib-08-10.blogspot.com/

    p/s:kalau xske blog anda dipamerkan.. boleh bgtau saya dlm chatbox belah kiri blog.atau nk edit url pon bgtau kat dalam 2..atau nk tambah url blog kwn/anda..kat dalam 2 pown bleh bubuh..hu2

    ReplyDelete