Wednesday, September 23, 2009

Beraye....

I would like to wish Selamat HAri Raya to all of my family, friends, teacher, bla bla bla and the whole world. Yeah finally Aidilfitri has come and everybody celebrate it with joy for having successful in going through the fasting in the whole ramadhan month.

It is a tradition where people will go visiting each other during raya especially between families and relatives. Besides, it is a must to have duit raya and also firecrackers. what is raya with no firecrackers and duit raya... it is like eating nasi impit without kuah kacang. well hope everyone will be able to go back to school in one piece not in pieces...

hehehe as my kampung is very far, so i seldom go back to my kampung during hari raya. yeah, wish i have a chance before i fly.this year i celebrate in my hometown the first and second day are just normal where neighbours and small children visit us and i have to entertain them. sometimes i dont even know who they are. they just wears beautiful dresses and walk in flock and crash people houses... "SEMEKOOOMM!!!!!". it means... duit raya, im coming.... but it is fun to entertain them as i get to know these kampong boys though mst probably i will forget...

Today I had a chance to celebrate raya with ma colleagues. Kepet da monkey, Sherry da lampy, and mubin. At first i went to Sherry's house with Kepet. there kepet had a little accident. He fell of his bike and kiss the road. man that sucks. later we went to Kepet's house folowed by Eein's house in Muo. Then we stop by at Mubin's house and finally they all came to ma house. By the time they went back it was already 4 oclock.hahaha most of the time spent on the road. well, i still have tomorrow to go to other houses... huh? Homework?? forget about it....raya is for raya...

Friday, September 18, 2009

IELTS.........

hari ini hari jumaat. resut IELTS patot keluar hari ni.tapi aku sedang bercuti di rumah... hehehe cuti raye!!! ape result aku r? mungkin 7 mungkin lagi rendah. harap-harap dapat 7.5 ke atas. kalo x mampos aku.

beberapa hari lepas aku bermimpi mengenai result ielts kuar.mimpi tu nampak real sampaikan jantung aku berdegup dengan kuat. fuh, adegannya kat kolej aku... time tu result baru kuar. budak-budak sume berkerumun nak cari result memasing. akudok rilek je. tibe-tie bella datang die tunjuk kat aku die dapat 7.5 ...... lega hati die dapat ke uk... aku ni plak camne?

baru nak pi cek result aku kelas plak start. aiseh, xpe2 nnti pas kelas pi la tengok. Kelas time tu kelas bio yang mane bapak kesayangan bbdak kelas aku Mr. Guna ajo. dah le aku kene marah aritu sbb tido dalam kelas die. kawkaw nyela... tgh kelas tu tibe-tibe die suro aku wat errand. pi pekan blikan barang plak... "pundek" kataku dalam hati. bile aku nak tengok result aku ni... so pi le pekan...da beli barang tu balek kolej dah r lame gile pegi beli siap memilih barang pulak tu. abes time mimpi aku... bile da balik tu plak ade je menatang panggil aku dan banyak pulak aral yang melintang untuk aku pi tgk result aku tu. last-last da sampai depan bilik kaunselor tu...
aku ter jage dari mimpi....

ceh kat umah..... ni baru hari isnin.... hm.... agaknye bape result aku ek? tido je r

Monday, September 7, 2009

Arak?!

pada suatu hari, aku pegi ke supermarket. sekadar window shopping je kerana dompetku sudah kurus... maka, jaln punya jalan akhirnya sampai kat bahagian minuman.aku tgk satu-satu atas bawah kiri kanan....... sume same je.... xde minuman baru pun. aku pon meneruskan perjalanan tp mataku ternampak satu minuman. MALTA..... minuman dari malt? amek saje.....nampak cam sedap..... ade tulis no alcohol lagi tu.... aku pon beli la dengan hajat nak minum pas bukak pose...

malam tu lepas tarawih aku pun try minum seteguk sambil tengok tv. BWUEKK!!! x sedap langsung.. rasa masam tp pahit.... dey, ubat pon lagi sedap r. hahaha tapi x sedap pon sedar-sedar da abes satu botol. Main togok je. lepas tu aku pon bace detail kat botol tu.sudah jadi kebiasaan aku bace tuisan-tulisan tu. sampai kat bahagian pengilang, aku terbeliak.... Guiness..... company tu ade keluarkan minuman halal ke? aku terkesima..... tp nak wat camne? aku da minum abes. yang tinggal botol je.mungkin begitu kot rase arak tp tanpa gas.

pengajaran: laen kali bace btol-btol seblom beli