Saturday, 11 September 2010

Selamat Ari Raye

1 syawal..pengakhiran dan juga permulaan

pengakhiran bagi bulan ramadhan
pengakhiran bagi orang berpuase
pengakhiran bagi syaitan dikurung(ai, antu da ade balik. nak duk dalam gelap pon da x bes)
permulaan bagi bulan syawal
permulaan orang makan secara terang2 disiang hari
permulaan hidup baru bagi bbdak pmc yang pergi dublin aritu...

yeah semoga satu syawal memberi banyak makna kat korang
raye taun ni jatuh pada ari jumaat. so time semmayang jumaat punye la banyak orang sampai kolah wuduk pon da jadi cetek. air pon da jd kuning. ahhaha
dalam aku ngah tunggu nak semayang tu aku diri sebelah satu group budak kecik ni. muke sume serupe je cam kembau dorang ngah rancak borak ngan sedare dorang.

sepupu: ko raye kat kampung mak ko bape lame?
adek-beradek: seminggu
sepupu: oooo.. kampung bapak ko plak?
adek-beradek: seminggu gak
sepupu: lame gile ko cuti. aku cuti dari senin sampai senin ni je.
.......(sume diam)
adek-beradek: eh ko ade beli mercun?
sepupu: x. mercun x banyak jual la. bapak aku pon xnak belikan. die kate ini itu la blablabla polis blablabla bahaya(panjang sangat die merepek)
adek-beradek: tu le. eh ko nak beli mercun datang kat umah tu. kat ctu ade jual mercun. ko pi je pastu cakap nak bnde tu. kang die bagi r.(mule mengoffer kedai mercun blakang pintu)
sepupu: aku xde duet doh. ko dapat dari mane?
adek beradek: ko try r mintak abang lang... kang die bagi la blablabla mak aku blablabla paklong blablabla dapat seratus blablabla
(dan mereka berbincang care nak dapat duet dari orang tue mereka sebab nak beli mercun sampai start semayang)

haha aku dengar dorang rancak bual lawak gile. cam cakap pasal hal negara. "masalah besau ni abang. aku x cukup duet ninak beli thunder clap." kakaka teringat zaman kecik-kecik dlu asal raye je ---> duet raye ---> mercun ----> yeay misi berjaya!!!



yeay mercun memang x lari dari semua sambutan. kalo xde mercun memang x idop r, x mati gak bbdak ni. oh how i miss playing firecrackers with my friends at MRSM TGB. perang mercun memang bes. kat kmb bbdak x maen sangat. sume cakap da besa x maen bnde2 ni. ceh. yang maen pon x abes2 mercun bola tu pon sikit je. ai....

neway selamat ari raye kepada sume

1 comment: